BEREIKBAARHEID

Bloemencorso Loenhout vindt plaats in het dorp Loenhout, gelegen in de Noorderkempen, provincie Antwerpen. De beste manier om er te geraken, is met de wagen, fiets of met het openbaar vervoer. Op zondagochtend vanaf 10.00 uur is de dorpskern volledig afgesloten voor al het verkeer. Ook fietsers kunnen niet doorrijden. Er is dan een omleiding voorzien.

Ligging
Bloemencorso Loenhout vindt plaats in het centrum van Loenhout. De stoet van 34 praalwagens legt een parcours af van 2,4 km. Loenhout ligt in de Noorderkempen dicht tegen de Nederlandse grens bij Wernhout/Zundert.

Bereikbaarheid Loenhout - Bloemencorso Loenhout - 10 september 2023

Met het openbaar vervoer
Kom je met de trein of bus? Goed plan! Vanaf Antwerpen Centraal ben je met de trein in twintig minuten op station Noorderkempen. Aansluitend brengt bus 640 je van Brecht Station naar Loenhout. Vertrek- en aankomsttijden van alle treinen kan je raadplegen op http://nmbs.be of in de NMBS-app.

Vanuit Antwerpen kan je ook met de bus naar Loenhout. Dit is ook lijnbus 640 en zorgt voor de verbinding Antwerpen-Merksem-Brasschaat-Gooreind-Wuustwezel-Loenhout. Deze lijn wordt 1x per uur vanuit Loenhout verlengd tot Brecht Station Noorderkempen. De bus volgt in Loenhout wel een omleiding, dus je zult een stukje te voet moeten afleggen om in het dorpscentrum te geraken. Bekijk de plannetjes in de pdf-bestanden (zie onderaan) om te bekijken welke haltes niet bediend worden en eventueel worden vervangen. Je route kan je op voorhand plannen via de website van De Lijn.

Combineer trein met bus, tram of metro | NMBS

Met de fiets
Naar Loenhout zonder file? Haal je stalen ros van stal en kom met de fiets! Parkeren kan gratis en vlakbij het parcours in de vier voorziene fietsenstallingen.

Dit zijn de locaties van de fietsenparkings:

  • Wuustwezelseweg: hoek Wuustwezelseweg-Hofdreef
  • Hoogstraatseweg: Vooraan op autoparking (parking 3)
  • Sint-Lenaartseweg: grond langs Sint -Annastraat
  • Brechtseweg: veld langs Molenakkerstraat

De plaats van deze fietsenstallingen vind je op de plattegrond onderaan deze pagina of navigeer hier naar de fietsenstalling.

Let op: in het centrum en langs het parcours zijn géén fietsen toegestaan vanwege de drukte. Uitsluitend hulpdiensten en organisatie verplaatsen zich met de fiets.

Met de wagen
Loenhout ligt in het noorden van de provincie Antwerpen, vlakbij de grens met Nederland. Vlot bereikbaar via de E19 Antwerpen-Breda.

Vanuit richting Antwerpen, België

Volg de borden naar de E19 snelweg richting Breda (Nederland). Blijf de E19 volgen in noordelijke richting. Neem afrit 3 Brecht of afrit 2 Loenhout. Als je via afrit Brecht komt, dan neem je op de rotonde aan het einde van de afrit de derde afslag richting Loenhout (N144) en volg je de Brechtseweg richting Loenhout. Via afrit 2 volg je de N144, Hoogstraatseweg naar Loenhout.

Vanuit Wuustwezel, België

Vanuit Wuustwezel volg je de N1 Bredabaan. 2 km voorbij Wuustwezel neem je de afslag links richting Loenhout, de Wuustwezelseweg (N144).

Vanuit Malle, België

Rijd richting Sint-Lenaarts en volg in Sint-Lenaarts de Sint-Lenaarsteweg naar Loenhout.

Vanuit richting Breda, Nederland

Rijd over snelweg A16/E19 en neem afrit 2 Loenhout richting Wuustwezel. Volg de N144, Hoogstraatseweg naar Loenhout.

Parkings
Aan de rand van Loenhout zijn er voor onze bezoekers diverse parkings voorzien. Deze parkeerplaatsen zijn zodanig gesitueerd dat deze makkelijk bereikbaar zijn. Wanneer een parkeerplaats vol is, wordt u verwezen naar de nabijgelegen parkeerplaats. Parkeren voor een dag kost €3,00 per wagen. De parkeerplaatsen vind je op onderstaande plattegrond.

Er is een speciale parking voorzien vlakbij de inkom en ingerichte zone voor mensen met beperking. Er is een kiss-and-ridezone voorzien zodat je je zo dicht mogelijk bij het parcours kan laten afzetten om de wandelafstand te beperken.

Omleidingsroute
Indien Loenhout niet je eindbestemming is, maar je Loenhout wel passeert op weg naar jouw uiteindelijke reisdoel dan dien je de voorziene omleiding te volgen. Op drukke en belangrijke plaatsen volg je ter plaatse de instructies van de verkeersregelaars.

Plattegrond
Snel alles vinden op corsozondag? Gebruik dan onze plattegrond. Hierop zijn onder andere de drankstanden van de buurtschappen te vermelden, de eretribune, de Food Trucks en parkings voor de wagens én fietsen.

Download de plattegrond Bloemencorso Loenhout 2023 als PDF of bekijk deze onderstaand.

PDF PLATTEGROND

Omleiding De Lijn 436 en 640 richting Loenhout Kerk