Vrijwilligers

Wij zoeken vrijwilligers

De Bloemencorso Loenhout is een evenement dat volledig afhankelijk is van vrijwilligers. Naast de honderden vrijwilligers die bij elk Buurtschap meehelpen aan het bouwen van de praalwagen, is er ook een team van vrijwilligers dat instaat voor de praktische organisatie van de corso. Dit team vormt het bestuur van de vzw en binnen het bestuur zijn er verschillende taken en verantwoordelijkheden zoals infrastructuur, veiligheid, publiciteit, sponsoring, etc.

Om de organisatie van het evenement vlot te laten verlopen, zijn er medewerkers nodig voor allerlei uiteenlopende taken tijdens de voorbereidingen maar zeker ook de dagen voor, tijdens en na de corso. Je kiest er zelf voor of je een bestuursfunctie op je neemt, of dat je gewoon komt helpen. Zelfs als je alleen één of meerdere dagdelen beschikbaar bent, zijn we blij met je hulp.

Ben je enthousiast geworden om mee te werken aan de 71e editie van de Loenhoutse bloemencorso? Meld je dan aan en en we nemen contact met je op.

Vacature grafisch vormgever

Gezocht: enthousiaste en creatieve DTP’er die Bloemencorso Loenhout verder wilt laten groeien.
Als grafisch vormgever werk je samen met andere vormgever(s) als ontwerper. Je verzorgt de vormgeving en de uitwerking van o.a. affiches, flyers, brochures, billboards, busreclame, advertenties, … prints op borden. Bij voorkeur heb je ervaring met en kennis van grafische programma’s zoals Indesign, Illustrator, Photoshop, … én heb je oog voor detail. Maar creativiteit en passie vinden wij belangrijker dan ervaring.
Naast het ontwerpen zorg je ook voor aanpassing van teksten en lay-out en maak je bestanden drukklaar en zorg je voor de nodige afwerkingen.

Ben jij de DTP’er die wij zoeken of ken je iemand die met ons mee wilt groeien? Laat het ons gerust weten en stuur een mailtje naar vrijwilliger@bloemencorsoloenhout.be of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vacature social media specialist

Ben jij een expert in social media en breng jij online meer tijd door dan in real life? Dan ben jij dé Social Media Specialist waar wij naar op zoek zijn!

De Bloemencorso van Loenhout is een begrip in de Noorderkempen. Maar het is tegelijkertijd ook het best bewaarde geheim van de Noorderkempen. En dat willen we veranderen! Als Social Media Specialist ga jij er oa. voor zorgen dat de corso via alle social media kanalen aan bekendheid groeit. Daarnaast is het een van jouw taken om de corsokoorts in beeld te brengen en te delen met de buitenwereld. Hoe bouw je zo’n praalwagen? Waar komen de ontwerpen vandaan? Welke bloemen worden gebruikt? Vragen die jij gaat beantwoorden door de volgers van onze social media kanalen te laten kennis maken met en betrekken bij de wondere wereld van de bloemencorso. Je weet op welk moment bepaalde content te zien moet zijn en op welk online kanaal om de meeste impact te maken.

Lees meer

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je mailen naar vrijwilliger@bloemencorsoloenhout.be of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vacature promo medewerkers

Wij zoeken een groep enthousiaste mensen die voor de Bloemencorso Loenhout op diverse evenementen zoals dorpsfeesten, parkhappenings, jaarmarkten, … flyers willen uitdelen of een promotiestand willen bemensen. Ook dienen er affiches in de Noorderkempen bedeeld te worden onder winkeliers, tuincentra en sponsoren.

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je mailen naar vrijwilliger@bloemencorsoloenhout.be of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vacature artiestenboekingen

De Bloemencorso Loenhout bestaat uit meer dan 30 praalwagens welke door de straten van Loenhout rijden. De stoet van praalwagens wordt aangevuld met drumbands, artiesten en straatanimatie en is een mooie dag uit voor jong en oud! Om de perfecte verdeling tussen stoet en animatie te krijgen met animatie welke afwisselend en kwaliteitsvol is, zijn we op zoek naar een persoon welke artiesten, groepen, fanfares, etc. wilt benaderen voor o.a. het aanvragen van prijzen en beschikbaarheid.

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je mailen naar vrijwilliger@bloemencorsoloenhout.be of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vacature logistiek medewerker

Aan een evenement als de corso gaat veel voorbereiding en plannen aan vooraf. Een van de belangrijkste taken is het opbouwen van het evenement. |hiervoor zijn we op zoek naar extra vrijwilligers welke die niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken voor het opbouwen van de corso. Taken zijn o.a. het plaatsen van naders, bouwhekken en inkomposten, het ophangen van spandoeken, ophangen van geluidsinstallaties en bewakingscamera’s, opbouwen en bevoorraden van de feesttent, …

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je mailen naar vrijwilliger@bloemencorsoloenhout.be.

Vacature uitbating inkomposten

Voor de uitbating van onze inkomposten werkt de Bloemencorso Loenhout samen met lokale verenigingen. Medewerkers aan de inkomposten voeren belangrijke taken uit voor de veiligheid en de inkomsten voor onze corso.

Wij zoeken hiervoor:

 • Een vereniging (het gaat om vrijwilligerswerk)
 • +/- 10 personen voor op zondag 13 september van 09:00u tot +/- 17:30u

Voor dit werk ontvang je als vereniging:

 • Vergoeding van €8 per persoon per uur (= €680)
 • Lunchpakket, drank en bonnen

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je mailen naar vrijwilliger@bloemencorsoloenhout.be of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contactformulier

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw gsm-nummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  × Heb je vragen?