Foodtruck Festival

CORSO FOODTRUCK FESTIVAL

Sluit je ogen. Druisende feestvreugde in de straat. Je geniet van de sfeer, de kleine dingen om je heen, de geurende en kleurende bloemen, stralende kinderen en lachende familie en vrienden. Een mix van aanstekelijke popmuziek met een funky twist komt op je af. Jong en oud beleeft de dag van het jaar. Al je zintuigen worden tot in de puntjes verwend. Met als kers op de taart een culinair orgasme… Welkom op ons Foodtruckplein! Welkom op onze 69ste corso.

LOCATIE

Ons Foodtruck festival vind je tegenover de kerk op het Burgemeester J. Van Looverenplein. Met 12 Foodtrucks is de keuze is uitermate…. Twijfels slaan toe. Streetfood in de ruimste zin van het woord. Van het vertrouwde comfortfood tot wereldkeuken.

Het festival is geopend van 10.00 tot 20.00 uur.

DEZE FOODTRUCKS STONDEN VORIG JAAR OP ONS FESTIVAL

Twaalf mobiele keukentjes toverden zondag 8 september 2019 de corso om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant.

Je vond hier een waaier van wereldse gerechtjes en een ruime selectie street food van verschillende achtergronden, een moment van echte ontdekking en verwennerij met talloze andere sfeervolle manieren om je te ontspannen.

Onderstaand de aanwezige Foodtrucks in 2019. De kans is zeer groot dat de meesten ook dit jaar weer aanwezig zijn.

Thai Live Foodtruck

Thaïs zegt je misschien wel iets? Ben je niet bang van wat gember, koriander en de Thaïse bird’s eye-pepers? Dan ben je bij Thailive food truck aan het juiste adres. Naar eigen zeggen:’The best of Thailand cooking taste & flavors’. Dat belooft!

Alma Libre

Deze rondrijdende Mexicaanse ‘taqueria’ brengt ons naar Zuid-Amerika. Via de gerechten die worden geserveerd, worden de mensen in contact gebracht met het hart van de Mexicaanse cultuur. Het hart klopt het luidst waar er liefde is. En, zoals je zelf zult ervaren, is liefde het voornaamste ingrediënt in alles wat Alma Libre serveert.

Tapasta

Iets minder ver van huis brengt Italië velen tot inspiratie. Toppertjes van Tapasta zijn de huisbereide sauzen en pasta’s. Keuze uit de klassieker ‘Bolognaise’, de vernieuwende ‘Kip, curry & prei’, maar ook de vertrouwde ‘ham met kaas’ & vegetarische ‘Pesto’ of laat je verrassen met de pastasaus van het huis!

Schaliënhuis On Wheels

Wat ooit de legendarische Frituur ’t Steen uit Antwerpen was, is nu Schaliënhuis On Wheels. Vanuit hun  professionele industriële en volledig uitgeruste keuken bereiden zij zowel klassieke als gastronomische gerechten. Keuze uit o.a. tapas, burgers/friet, vis/schaaldieren, vlees, BBQ/grill, Aziatisch of Mediterraans.

Asian Fusion Cuisine

Tunga en Tseegii zijn de twee bezielers van Asian Fusion Cuisine. Beiden zijn afkomstig uit Mongolië en fijnproevers van de Aziatische keuken. Met veel passie voor de Oosterse keuken bereiden zij eigenhandig Mongoolse en Koreaanse specialiteiten. U proeft en smaakt de authentieke Aziatische keuken.

Asian Fusion Cuisine Foodtruck

Bar-mobil

Ook Bar-mobil nodigt je uit om je gerecht aan te vullen met wat je maar wenst: huisgemaakte limonades, eigenzinnige cocktails of een heerlijk streekbiertje? Aan jou de keuze! Huisbereide siropen, bitters en infusen zijn de basis voor al dit lekkers! Geen E-nummers, geen bewaarmiddelen, maar met liefde bereid.  We klinken op een fantastische dag!

Baaria Pizza on the road

Droom weg naar Italië. Waar Giovanni in een Siciliaanse pizzaiolo pizza’s heerlijk vers bereidt en afbakt in een houtgestookte pizzaoven. In een
handomdraai heeft hij meteen een ultradunnne en krokante pizza voor je klaar. Genieten maar!

Foodtruck Festival Bloemencorso Loenhout

Big Foods retrofriterie

Mmm… toch gewoon zin in een frietje. De retrofriterie van Big Foods Eventcatering biedt de enige echte artisanale Belgische frieten met een uitgebreid assortiment snacks. Comfortfood van Belgische bodem! Soms hoeft het niet meer te zijn.

Curryking

Een nieuw gezicht in de wereld van de foodtrucks. Deze brengt ons recht uit Duitsland de echt braad– en curryworst. Doe je lederhosen alvast aan en zet je schrap voor deze overheerlijke, echt worsten.

Curryking Foodtruck

Taste-too

Bij Taste-too kan u terecht voor gezonde streetfood. Vanuit hun trailer serveren zij streetfood met in de hoofdrol wraps en/of power bowls. Het concept vertrekt vanuit gezonde comfort food.  Er wordt dan ook  gewerkt enkel met verse en gezonde voedingsmiddelen. Taste-too serveert alles in biologisch gemaakt en afbreekbaar wegwerpmateriaal.

Taste-too Foodtruck

Schrok & Roll

Dol op pasta en lekkere sauzen dan ben je bij schrok&roll aan het goede adres. Wij bieden heerlijke verse sauzen en verschillende soorten pasta aan, afgewerkt met een lekkere topping. Een klassieke saus of toch liever eens wat anders, bij schrok&roll is er voor ieder wat wils. Schrok&roll nodigt uit met haar retro uitstraling !

Ons Lucy

Ons Lucy speelt het tweede jaar op rij een thuismatch met hun originele en handige wafels op een stokje! Daarbij experimenteert Sara met producten uit de streek om de lekkerste desserts te bekomen. We kijken ernaar uit wat ze dit jaar voor ons in petto heeft.

#CORSO Café

Als het plein verhalen zou kunnen vertellen… Jaren lang heeft op het Burgemeester J. Van Looverenplein het feest der feesten plaats gevonden, het #Corsobal. Nu dit verplaatst is, willen we jullie toch doen terug denken aan die goede oude tijd. Herinneren ophalen onder het genot van een frisse pint. Dat doe je aan het #CORSO Café te midden van de Foodtrucks.

Foodtruck Festival Bloemencorso Loenhout

FOTO'S FESTIVAL 2018

FOTO'S FESTIVAL 2017

FOTO'S FESTIVAL 2016