Foodtruck Festival

Corso

Foodtruck Festival


Sluit je ogen. Druisende feestvreugde in de straat. Je geniet van de sfeer, de kleine dingen om je heen, de geurende en kleurende bloemen, stralende kinderen en lachende familie en vrienden. Een mix van aanstekelijke popmuziek met een funky twist komt op je af. Jong en oud beleeft de dag van het jaar. Al je zintuigen worden tot in de puntjes verwend. Met als kers op de taart een culinair orgasme… Welkom op ons Foodtruckplein! Welkom op onze 68ste corso.

LOCATIE

Ons Foodtruck festival vind je aan de Tienpondstraat/Stroobloem in het centrum van Loenhout. De Tienpondstraat is de achterzijde van de Kapelstraat waar de stoet van praalwagens passeert.

Het festival is geopend van 10.00 tot 20.00 uur.

Met 14 Foodtrucks is de keuze is uitermate…. Twijfels slaan toe. Streetfood in de ruimste zin van het woord. Van het vertrouwde comfortfood tot wereldkeuken.

FOTO'S FESTIVAL 2018

FOTO'S FESTIVAL 2017

FOTO'S FESTIVAL 2016

DEZE FOODTRUCKS VOND JE OP ONS FESTIVAL

Veertien mobiele keukentjes toverden in 2018 de corso om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant.

Je vond hier een waaier van wereldse gerechtjes en een ruime selectie street food van verschillende achtergronden, een moment van echte ontdekking en verwennerij met talloze andere sfeervolle manieren om je te ontspannen.

Onderstaand de aanwezige Foodtrucks in 2018. Elk jaar groeit ons Corso Foodtruck Festival en voor 2019 verwachten we jullie weer een toffe selectie foodtrucks te kunnen aanbieden.

Thai Live Foodtruck

Thaïs zegt je misschien wel iets? Ben je niet bang van wat gember, koriander en de Thaïse bird’s eye-pepers? Dan ben je bij Thailive food truck aan het juiste adres. Naar eigen zeggen:’The best of Thailand cooking taste & flavors’. Dat belooft!

Alma Libre

Deze rondrijdende Mexicaanse ‘taqueria’ brengt ons naar Zuid-Amerika. Via de gerechten die worden geserveerd, worden de mensen in contact gebracht met het hart van de Mexicaanse cultuur. Het hart klopt het luidst waar er liefde is. En, zoals je zelf zult ervaren, is liefde het voornaamste ingrediënt in alles wat Alma Libre serveert.

Tapasta

Iets minder ver van huis brengt Italië velen tot inspiratie. Toppertjes van Tapasta zijn de huisbereide sauzen en pasta’s. Keuze uit de klassieker ‘Bolognaise’, de vernieuwende ‘Kip, curry & prei’, maar ook de vertrouwde ‘ham met kaas’ & vegetarische ‘Pesto’ of laat je verrassen met de pastasaus van het huis!

Schaliënhuis On Wheels

Wat ooit de legendarische Frituur ’t Steen uit Antwerpen was, is nu Schaliënhuis On Wheels. Vanuit hun  professionele industriële en volledig uitgeruste keuken bereiden zij zowel klassieke als gastronomische gerechten. Keuze uit o.a. tapas, burgers/friet, vis/schaaldieren, vlees, BBQ/grill, Aziatisch of Mediterraans.

Asian Fusion Cuisine

Tunga en Tseegii zijn de twee bezielers van Asian Fusion Cuisine. Beiden zijn afkomstig uit Mongolië en fijnproevers van de Aziatische keuken. Met veel passie voor de Oosterse keuken bereiden zij eigenhandig Mongoolse en Koreaanse specialiteiten. U proeft en smaakt de authentieke Aziatische keuken.

Asian Fusion Cuisine Foodtruck

Bar-mobil

Ook Bar-mobil nodigt je uit om je gerecht aan te vullen met wat je maar wenst: huisgemaakte limonades, eigenzinnige cocktails of een heerlijk streekbiertje? Aan jou de keuze! Huisbereide siropen, bitters en infusen zijn de basis voor al dit lekkers! Geen E-nummers, geen bewaarmiddelen, maar met liefde bereid.  We klinken op een fantastische dag!

Cro-magnon

Terug naar die (h)eerlijke gerechten. Terug in de tijd. Een bliksemschicht raakt de grond. Grote, angstige ogen van de oermens bij het zien van het schouwspel waarbij vuur ontstaat. De Cro-magnon is geboren. Hij/zij leert het eerst vuur hanteren voor het bereiden van zijn warme maaltijd. Ontdek de grootste BBQ Cro-magnon op het terrein met hun overheerlijke scamorza beef burgers. Een streling voor het oog!

Big Foods retrofriterie

Mmm… toch gewoon zin in een frietje. De retrofriterie van Big Foods Eventcatering biedt de enige echte artisanale Belgische frieten met een uitgebreid assortiment snacks. Comfortfood van Belgische bodem! Soms hoeft het niet meer te zijn.

'Op Bruno's wijze'

Nog meer ‘Made in Belgium’… Kroketten ‘Op Bruno’s wijze’.  Zin in kaaskroketten, garnaalkroketten of net iets gewaagder  zoals surf’n turf (rivierkreeftjes met proscuitoham & kaas), mosselen met blonde Leffe of een kroket op basis van geitenkaas, honing & spek? Allen geserveerd met een garnituur van salade, vinaigrette & brood.

Curryking

Een nieuw gezicht in de wereld van de foodtrucks. Deze brengt ons recht uit Duitsland de echt braad– en curryworst. Doe je lederhosen alvast aan en zet je schrap voor deze overheerlijke, echt worsten.

Curryking Foodtruck

Taste-too

Bij Taste-too kan u terecht voor gezonde streetfood. Vanuit hun trailer serveren zij streetfood met in de hoofdrol wraps en/of power bowls. Het concept vertrekt vanuit gezonde comfort food.  Er wordt dan ook  gewerkt enkel met verse en gezonde voedingsmiddelen. Taste-too serveert alles in biologisch gemaakt en afbreekbaar wegwerpmateriaal.

Taste-too Foodtruck

Schrok & Roll

Dol op pasta en lekkere sauzen dan ben je bij schrok&roll aan het goede adres. Wij bieden heerlijke verse sauzen en verschillende soorten pasta aan, afgewerkt met een lekkere topping. Een klassieke saus of toch liever eens wat anders, bij schrok&roll is er voor ieder wat wils. Schrok&roll nodigt uit met haar retro uitstraling !

En nee, het is nog niet gedaan.

Elk menu heeft ook nood aan een dessert!

Ons Lucy

Ons Lucy speelt het tweede jaar op rij een thuismatch met hun originele en handige wafels op een stokje! Daarbij experimenteert Sara met producten uit de streek om de lekkerste desserts te bekomen. We kijken ernaar uit wat ze dit jaar voor ons in petto heeft.

Choco Kebab

Misschien ben je nog niet toe aan een dessert, maar wel een zoete zonde voor tussendoor. Choco Kebab kan dan jou redding zijn! Ik hoor je denken: choco en kebab? Een ware hype in de buurlanden die nu ook België verovert: een crêpe gevuld met dunne vlokjes exquise chocolade, gedraaid van een blok van wel 10 kilogram! Garneer naar eigen wil met exotisch fruit, crème patissier of een wolkje slagroom.

De goesting is er !

Goesting in Bloemencorso Loenhout!