Bloementapijt Brussel

Bloementapijt Brussel

Bloementapijt Brussel

Na een succesvolle samenwerking in 2022 hebben de organisaties van het Bloementapijt Brussel en de Bloemencorso Loenhout besloten om in 2024 nauwer samen te werken voor de totstandkoming van het Bloementapijt Brussel. Terwijl in Brussel achter de schermen druk wordt gewerkt aan het ontwerp van het tapijt, zijn we in Loenhout begonnen met het werven van meer dan 70 vrijwilligers om te helpen bij het leggen van het tapijt.

70 vrijwilligers gezocht

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om in 4 tot 5 uur mee te werken aan de creatie van het grootste Bloementapijt ter wereld. Temidden van internationale en nationale toeristen ben je bezig met het leggen van bloemen volgens een vooraf bepaald patroon. Dit jaar zal het bloementapijt voor meer dan 80% bestaan uit verse dahlia’s in diverse kleuren en variëteiten, een geliefde en robuuste bloem die jaarlijks in grote aantallen wordt gebruikt op de corsowagens in Loenhout.

Programma

Heb je zin om op donderdag 15 augustus (moedertjesdag in Antwerpen) de handen uit de mouwen te steken? Dan horen we graag van je. Iedereen ouder dan 16 jaar is welkom in Brussel. We vertrekken gezamenlijk ‘s ochtends vroeg met een touringcar vanuit Loenhout. Na ontvangst en briefing in Brussel starten we om 07.30 uur met het leggen van het tapijt. Na een eerste start wordt er een ontbijt geserveerd, gevolgd door ongeveer 3 uur om het tapijt af te werken. Rond 13.00 uur zou het tapijt klaar moeten zijn, waarna er een lunch volgt. Na de lunch heb je de mogelijkheid om vanaf het balkon van het Brusselse stadhuis het door jou gerealiseerde bloementapijt te bewonderen. Om 14.30 uur vertrekken we gezamenlijk terug naar Loenhout.

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan in via het onderstaande formulier. Na inschrijving nemen we contact met je op zodra alle praktische informatie beschikbaar is, rond half mei.

Reserveer 15 augustus nu alvast in je agenda en geniet van een volledig verzorgde en plezierige dag in Brussel, waarbij je veel waardering en bewondering zult ervaren.

Inschrijven

JA, ik kom graag helpen met het leggen van het bloementapijt Brussel op donderdag 15 augustus 2024 en meld mij aan.

 

 

About the Author

× Heb je vragen?