Corso lanceert eigen Amis Fleur IPA corsobier

Corso lanceert eigen Amis Fleur IPA corsobier

1 mei 2016

Wat drink jij deze zomer?

Dit jaar is een speciaal jaar voor de Koninklijke Bloemencorso Loenhout. Ter gelegenheid van de 65ste jubileumeditie lanceert de corso haar eigen, uniek speciaalbier; Amis Fleur IPA.

Amis Fleur

Dit goudkleurige bier met 6,5% alcohol heeft een perfect evenwicht tussen fris, fruitig, bloemig en bitter. Zijn zomerse smaak dankt hij aan drie soorten Europese hop en nagisting op de fles. Het bierreceptuur is samengesteld door de brouwmeesters van Inglorious Brew Stars uit Deurne. Brouwerij Anders! uit Halen stond in voor de productie van dit exclusieve bier in een beperkte oplage.
Amis Fleur is de naam van een Dahlia soort en geeft goed weer waar de Bloemencorso voor staat: vriendschap en bloemen. Op het etiket prijkt trots #892, een verwijzing naar het nummer van de dahlia in het wereldwijde dahliaregister.

De brouwers

Inglorious Brew Stars is de bierfirma van de Antwerpse tweelingbroers, Erwin en Benny Van Aerschot. In 2014 wonnen ze met hun hobbybrouwsel Inglorious Quad de prijs van Beste Hobbybier der Lage Landen.Kort daarop besloten ze hun bierfirma op te starten. In 2015 lanceerden ze Cum Laude, het blonde huisbier van de Universiteit Antwerpen. Inglorious Brew Stars brengt innovatieve brouwsels op de markt voor een publiek van fijnproevers.

Zelf proeven?

Benieuwd naar dit exclusieve speciaalbier? Kom dan zeker proeven tijdens de corso op 11 september in één van de Loenhoutse cafés en horecagelegenheden of de drankstanden van de buurtschappen. Daarnaast is Amis Fleur te koop bij De Loenhoutse Bierhalle en de SPAR in Loenhout en Antwerpen Linkeroever. Ook via de verkooppunten van Inglorious Brew Stars kan je het bier proeven of kopen.

Amis Fleur is te koop verpakt per vier, als bak, 75cl flessen en als luxe geschenkverpakking met glas en 2x 33cl. flesjes Amis Fleur.

Santé!

About the Author

× Heb je vragen?