Bloemencorso geannuleerd

Bloemencorso geannuleerd

10 juli 2020

DAN TOCH GEEN BLOEMENCORSO DIT JAAR
Organisatie praktisch onhaalbaar

Waren we twee weken geleden nog euforisch over het feit dat de bloemencorso door kon gaan in een “light” versie, zo teleurgesteld zijn we vandaag om bekend te moeten maken dat de 69ste editie van zondag 13 september verplaatst wordt naar zondag 12 september 2021.

Voorzitter Herman Verschraegen licht toe: “Op 1 juli heeft de overheid haar COVID Event Risk Model (CERM) tool gelanceerd. Met deze tool moet elke organisatie testen of haar een evenement COVID-veilig genoeg is. De tool hebben we op alle mogelijke manieren ingevuld, maar het bleek telkens vrijwel onmogelijk om groen licht te krijgen voor de organisatie van een evenement van onze omvang.”

De ontwerpen 2020 en reeds gestarte voorbereidingen gaan zeker niet verloren. Bij de meeste buurtschappen worden de plannen een jaartje uitgesteld om er in 2021 met 200% goesting terug aan te beginnen. De organisatie rekent dan weer op de duizenden vrijwilligers, buurtschappen, bouwgroepen, gemeente, sponsoren, partners en alle bezoekers om er een schitterend corsofeest van te maken! Nieuwe afspraak op zondag 12 september 2021.

Meer informatie over deze beslissing in ons persbericht.

About the Author

× Heb je vragen?