Lascursus voor kinderen 22 juni

Lascursus voor kinderen 22 juni

Lascursus voor kinderen 22 juni

Om de traditie van het bouwen van praalwagens levend te houden, investeert Bloemencorso Loenhout in de toekomst met een las beginnerscursus voor kinderen. Op zaterdag 22 juni organiseren ze samen met wagenbouwers van verschillende buurtschappen een cursus voor kinderen uit Loenhout die interesse hebben in lassen en het bouwen van hun eigen wagentje.

42 deelnemers en 9 lesgevers

De cursus vindt plaats in de bouwtent van Buurtschap Zuidhoek aan de Sint-Lenaartseweg 127. Kato, verantwoordelijk voor de kinderwerking, merkt op dat er veel animo is voor de cursus, met 42 kinderen die zich hebben ingeschreven. Inschrijvingen zijn beperkt vanwege het aantal beschikbare lesgevers, maar er is zeker veel belangstelling. De kinderen en jongeren worden gezien als de toekomst van het corso.

Femke van de kinderwerking legt uit dat het leren van lassen op jonge leeftijd essentieel is voor de bouw van de praalwagens, die nu voornamelijk bestaan uit metaal en betonijzer. Voorzitter Herman Verschraegen benadrukt dat dit initiatief bijdraagt aan doorstroom, kennisoverdracht en de kwaliteit van de corso.

De organisatie is blij met de grote interesse in de cursus en hoopt dat dit zal bijdragen aan het behoud van de traditie van de Loenhoutse bloemencorso voor de toekomst. Bloemencorso’s worden erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed in Vlaanderen.

Praktisch:

De las beginnerscursus vindt plaats op zaterdag 22 juni van 14.00 tot 17.00 uur in de bouwtent van Buurtschap Zuidhoek, Sint-Lenaartseweg 127. Inschrijven is niet meer mogelijk, maar toeschouwers zijn welkom. Deelnemers wordt geadviseerd om een lange broek en T-shirt met lange mouwen te dragen voor veiligheid, aangezien deze absoluut prioriteit heeft. Lasmateriaal wordt door de organisatie verzorgd.

About the Author

× Heb je vragen?