Maquettepresentatie ontwerpen 2024

Maquettepresentatie ontwerpen 2024

Maquettepresentatie ontwerpen 2024

De dahliaplanten komen boven de grond, de bouwtenten staan, maar het corso bouwseizoen begint pas echt na de maquettepresentatie. Vanaf dat moment is elke wagenbouwer in haar of zijn bouwtent te vinden om aan de hand van het schaalmodel te praalwagen op ware grootte te bouwen. Een werk van twee maanden met het hoogtepunt tijdens het steekweekend van 6 en 7 september waar de ruim 4 miljoen dahlia’s op alle wagens gestoken moeten worden.

Presentatie en -voorstelling

Het eerste voorproefje van de Loenhoutse bloemencorso vindt dit weekend plaats in het Dienstencentrum Wijkhuis. De 11 deelnemende corsogroepen maken hun ontwerp bekend en geven een toelichting op de maquette van hun te bouwen corsowagen. Zaterdagavond is de presentatie voor de deelnemende corsogroepen en wagenbouwers. Na afloop van de presentatie wordt de volgorde van de optocht 2024 bepaald én bekendgemaakt. Op zondag worden de ontwerpen tentoongesteld aan het grote publiek. Entree is gratis.

Corsocafé

De organisatie van de maquettepresentatie is in handen van buurtschap BTM. Op zowel zaterdagavond als zondag organiseert buurtschap BTM een corsocafé waar bezoekers en wagenbouwers tijdens een hapje en een drankje de tentoongestelde maquettes kunnen bewonderen, beoordelen en de eigen kansen in schatten. Iedereen is van harte welkom en je steunt hiermee de bouw van de corsowagen van de BTM.

Praktisch:

De maquettepresentatie van de wagenbouwers is op zaterdag 29 juni om 19.00 uur.
De maquettevoorstelling voor het grote publiek is op zondag 30 juni geopend van 13.00-18.00 uur.
Locatie: Dienstencentrum Wijkhuis, Brechtseweg 29, 2990 Loenhout

About the Author

× Heb je vragen?