Geslaagde première van jubileumfilm

Geslaagde première van jubileumfilm

Geslaagde première van jubileumfilm

17 april 2023

Een goed gesmaakte jubileumfilm

In het gemeenschapscentrum “Kadans” te Wuustwezel ging zondag 16 april de jubileumfilm ter gelegenheid van 70 jaar Bloemencorso Loenhout in première. De film is een terugblik op 70 jaar passie, verbondenheid en trotsheid waarvoor de corso synoniem staat.

De filmmakers hebben in 2022 enkele mensen achter de schermen gevolgd en de stoet in beeld gebracht. Middels interviews en anekdotes vertellen ze elk hun eigen verhaal wat de corso van Loenhout zo bijzonder maakt en waarom die na 70 jaar nog altijd springlevend is.

Er vonden twee middagvoorstellingen plaats en de zaal was telkens zo goed als volzet. De film duurt slechts 18 minuten, maar in die 18 minuten wist ze het publiek van begin tot einde te boeien, maar vooral te ontroeren. Dat corso passie en liefde is, bleek wel uit het feit dat bezoekers toch een traantje moesten wegpinken tijdens het bekijken van de film.

Zowel de bezoekers als de organisatie blikken terug op een geslaagde première en een goed gesmaakte film. Het is de bedoeling dat de film binnenkort online beschikbaar komt voor het brede publiek zodat iedereen kan zien wat de corso met een mens doet en waarin een klein dorp als Loenhout groot in is! Hierover gaat nog uitgebreid gecommuniceerd worden.

About the Author